Station mestersvig

Station Mestersvig er den sydligste station i Nationalparken Nord- og Nordøstgrønland. Den bliver brugt i forbindelse med logistisk støtte til Slædepatruljen Sirius og som platform for vintertræning af kommende personel ved Sirius.

I er to mand om at holde stationen. Opgaven består i at vedligeholde både den 1800 meter landingsbane og stationens bygninger og materiel året rundt.

Tjenesten på Station Mestersvig varer 12 måneder.

Her kan du se hvad der sker i løbet af et år på Station Mestersvig

Ultimo aug.

Ugler

Stationen er bemandet med 2 mand – kaldet Ugler. En mand uskiftes i februar, mens den anden udskiftes i august.
Læs mere her…
Sep. - Okt.

Dagligdagen melder sig

De daglige rutiner som kokketørn, radiovagt, hundefodring, handytørn (daglig rengøring), vedligeholdelse af køretøjer, generatoreftersyn, og meget andet præger hverdagen.
Læs mere her…
Nov. - Dec.

Solen forsvinder

I løbet af november forsvinder solen mod syd, og kommer først på himlen igen til februar. Dagene går stadig med de daglige rutiner i forbindelse med drift af stationen.
Læs mere her…
Januar

Landingsbanen gøres klar

Starten af januar forløber med totaloptælling af fagområderne. Der føres regnskab med alt materiel, og der bestilles op til den normale beholdning.
Læs mere her…
Februar

Gæster på besøg

Hele måneden er der besøg af Sirius forskole og ultimo februar gennemføres også martsbesøget til Mestersvig og Slædepatruljen Sirius. Som regel er der også udskiftning af den ene Ugle.
Læs mere her…
Mar. - Apr.

Den bedste tid på året

Dette er foråret når det er bedst i Nordøstgrønland. Solen står højt på himlen, men det er endnu så koldt at sneen ikke smelter.
Læs mere her…
Maj - Juni

Sneen smelter

Solen har nu fået så meget magt, at sneen smelter hurtigt. Smeltevandet skal ledes i de rigtige retninger, således at udvaskning af veje og erosion ved bygninger undgås.
Læs mere her…
Juli - Aug.

Den travle sommer begynder

Nu starter sommerens aktiviteter for alvor. Der er kun ca. 2 måneder til at gøre stationen klar til den næste vinter, og det betyder, at der kommer mange gæster forbi stationen.
Læs mere her…

5246f4cc46fc478be566b59bd1c747dd.jpg