Station Nord

5 mand allerlængst mod nord

Station Nord er Grønlands nordligste beboede station. Den er vigtig for både dine kolleger i Siriuspatruljen og for forskere fra Aarhus Universitet og Danmarks Meteorologiske Institut, der besøger dig og dine fire kolleger på stationen i løbet af året.

Stationen består af en række bygninger og en landingsbane på 1800 meter. Landingsbanen skal vedligeholdes året rund, så der kan komme forsyninger, materiel og personel til området. Herudover skal stationen vedligeholdes og gøres klar til de udfordringer det barske klima byder på i løbet af et år.

Tjenesten på Station Nord varer to år og to måneder.

Ultimo juni

Fupper

Station Nord er bemandet med fem mand kaldet Fupper. De 2 eller 3 nye Fupper ankommer til Station Nord ca. 1 uge før de første håndværkere, således at de lige kan nå at blive bekendt med stationen.
Læs mere her…
Juli - aug.

Gæsterne forlader stationen

Stationen summer af liv, og mens de ”gamle” Fupper har travlt med at overdrage opgaver til deres nyankommende afløsere, skal de samtidig hjælpe håndværkere og andet godtfolk.
Læs mere her…
Sep. - nov.

Issålen bygges op

De daglige rutiner som kokketørn, radiovagt, hundefodring, daglig rengøring, vedligeholdelse af køretøjer, generatoreftersyn og meget andet præger hverdagen.
Læs mere her…
Dec. - feb.

Juleflyveren kommer

December indledes typisk med at ”Juleflyveren” kommer. Den er ofte den første flyver siden håndværkere og gæster forlod stationen sidst i august. ”Juleflyveren” kommer med friske forsyninger, reservedele og typisk et par håndværkere.
Læs mere her…
Mar. - maj

Operation Northern Falcon

Dagene tiltager med ca. 45 min. og solen begynder så småt at få magt. Alt er hvidt, og det er uden tvivl den smukkeste periode på året, hvor solen skinner og dyrelivet, så småt vender tilbage.
Læs mere her…
Primo Juni

Sneen smelter

Solen har for alvor magt, og sneen smelter hastigt. Landingsbanen og vejene er våde, og opgaver løses i videst muligt omfang uden brug at tunge køretøjer. Afsmeltningen går nu så stærkt at grøfter og smeltevandsrender skal tilses og udbedres.
Læs mere her…

5246f4cc46fc478be566b59bd1c747dd.jpg